Sæson 2 Episode #5 Kristian Svarrer // Ejer og CEO ved Lauritzen og Jutlandia

Sæson 2 Episode #5 Kristian Svarrer // Ejer og CEO ved Lauritzen og Jutlandia

I 5. og sidste episode af sæson 2 har jeg besøg af Kristian Svarrer, som er ejer og CEO hos Lauritzen og Jutlandia i Esbjerg. Kristian og jeg kendte ikke hinanden på forhånd, så det var utrolig interessant og en lille smule nervepirrende at optage episoden med ham.

Vi tager en snak om at stå i spidsen for 2 danske, familieejede transport og logistikvirksomheder i en branche, hvor der er fuld fart på. Kristian har nogle virkelig spændende tanker omkring tillidsbaseret ledelse, som tager udgangspunkt i nogle sunde kerneværdier og klare forventninger, samtidig med at der er fokus på optimering og digitale processer.

Det var oplagt at tage udgangspunkt i dét at overtage og lede en familieejet virksomhed og Kristians tanker og oplevelser er meget interessante at følge i den forbindelse. Kristian snakker om udviklingen fra købmandsbutik til moderne virksomhed med fokus på digitalisering og IT-løsninger og hvordan han leder den forandring.

Vi snakker også om forskellene imellem Lauritzen og Jutlandia i forhold til arbejdsprocesser og måden der sælges på. Her dækker vi et interessant spektrum fra det kontinuerlige arbejde med høj salgsvolumen og lave marginer til projektsalget med mange interessenter involveret i købsbeslutningen.

Snakken kommer også omkring Kristians personlige udvikling. Vi snakker blandt andet om at være udstyret med en stor ja-hat fra naturens side og hvilke muligheder og udfordringer det kan give. I Kristian og hans families tilfælde har det både bragt ham forbi Kellers Hotel på Fanø, Tobakken i Esbjerg og også skabt udvikling og nye processer hos Lauritzen og Jutlandia.

Vi snakker også om de utrolig mange forskellige aspekter, som er i transportbranchen. Det handler blandt andet om den store variation i arbejdsopgaver, i salget og den store diversitet i uddannelsesniveauet.

Du kan også høre om, hvordan man nogle gange må drage nytte af en god portion lykkelig uvidenhed og is i maven, hvis man vil skabe fremdrift ?

Alt i alt en utrolig spændende og lærerig snak. Lyt med og giv lyd!

About the Author
Lektor @ Erhvervsakademi Sydvest LinkedIn: www.linkedin.com/in/krissvane Tlf 41 77 57 86 Email: ask@denvirkeligeverden.dk